Yunanistan Vizesi

Anasayfa Yunanistan Vizesi

Yunanistan Vizesi

Yunanistan’a seyahat eden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları (diplomatik, hususi ve hizmet pasaportu hamilleri hariç) Schengen vize rejimine göre vizeye tabidir. Schengen Anlaşması’na dayanan Yunanistan vize sistemi, Yunanistan üzerinden seyahat eden vatandaşlarımıza da Yunanistan vizesi zorunluluğu getirmektedir. Sınır kapılarında vize verilmesi uygulaması yoktur ve pasaportların minimum geçerlilik süresi vize bitiş tarihinden itibaren 3 aydır.

Yunanistan’a seyahat eden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları (diplomatik, hususi ve hizmet pasaportu hamilleri hariç) Schengen vize rejimine göre vizeye tabidir. Schengen Anlaşması’na dayanan Yunanistan vize sistemi, Yunanistan üzerinden seyahat eden vatandaşlarımıza da Yunanistan vizesi zorunluluğu getirmektedir. Sınır kapılarında vize verilmesi uygulaması yoktur ve pasaportların minimum geçerlilik süresi vize bitiş tarihinden itibaren 3 aydır.

2012 yılından bu yana kıyılarımıza yakın Yunan adalarına doğrudan deniz bağlantısı ile seyahat için basitleştirilmiş vize prosedürü ile limanlarda adet 15 günlük vize düzenlenmiştir. Yukarıdaki prosedür 25 Mayıs- 30 Eylül 2019 tarihleri ​​arasında gerçekleştirildi ve Midilli (Midilli), Sakız (Sakız), Sisam (Sisam), Rodos (Rhodos), Kos (Kos), Meis (Kastellorizo) ve Simi adaları ile ilgiliydi

KKTC giriş/çıkış mührü taşıyan pasaportların Yunanistan makamları tarafından ülkeye girişine izin verilmemektedir. Öte yandan, Yunanistan doğumlu vatandaşlarımızın pasaportlarında, doğum yerlerinin “GR” ekli Türkçe ve İngilizce adları.

Yunanistan’a girişte serbestçe ithal edilebilecek ve çıkışta çekilebilecek döviz miktarı 10’dur.000.-Euro veya karşılığı döviz. Değiştirilebilir menkul kıymetler olan çek, senet, senet, tahvil, senet, varant gibi belgeler de nakit olarak kabul edilir. 10.000 Euro’nun üzerindeki tutarlar gümrük makamlarına beyan edilmelidir.

Yunanistan’a Hususi Pasaport, Diplomatik Pasaport ve Hizmet Pasaportu ile giriş yapabilirsiniz. Seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, herhangi bir 180 günlük süre içinde 90 günü aşmayan seyahatleri için vizeye ihtiyaç duymazlar.

Yunanistan Vizesi Randevusu

Yönetmeliğe göre Yunanistan vizesi randevusu planlanan seyahatten en az 15 gün önce ve planlanan seyahatten en geç 3 ay önce konsolosluk makamlarına yapılması gerekmektedir.
Vize sorunlarını her Salı saat 9:30 ile 13:00 arasında İstanbul’daki Yunanistan Başkonsolosluğuna bildirebilmek mümkündür.

Konsolosluk makamınca Yönetmelik uyarınca kabul edilen vize başvurusunun yapıldığı tarihten itibaren 15 takvim günü içinde vize başvurusuna ilişkin karar verilir. Bu süre istisnai ve özel durumlarda 30 takvim gününe ve 60 takvim gününe kadar uzatılabilir. Konsolosluk makamı başvurunuzu aldıktan sonra karar tarihini size bildirecektir.

Yunanistan Vizesi Başvurusu

Yunanistan’a seyahat planlayan kişiler Yunanistan vizesi başvurusu belgelerini tamamladıktan sonra Ankara’daki Yunanistan Büyükelçiliği’ne ve ikamet ettikleri bölgeye göre İzmir, İstanbul ve Edirne konsolosluklarına vize başvurusunda bulunabilirler. Ayrıca Yunanistan için vize başvuruları, anlaşmalı vize danışma merkezleri ile iletişime geçilerek yapılabilir.

Yunanistan Vizesi Ücretleri

Yunanistan vize ücretleri alacağınız vize türüne göre seyahatinizin amacına göre değişiklik gösterebilir. Bu nedenle Yunanistan vize ücretleri ile ilgili güncel bilgileri ilgili makamlardan kontrol etmenizi tavsiye ederiz.

Yunanistan Vizesi İçin Gereken Belgeler

  • En az 6 ay geçerli pasaport
  • Kimlik kartı kopyası
  • Kimlik belgesi kaydı örneği (e-devletten alınmıştır).
  • Konut (e-devlet üzerinden alınabilir)
  • 2 fotoğraf (biyometrik)
  • Otel, uçuş rezervasyonu
  • Seyahat sağlık sigortası (bizden)
  • Banka cüzdanı, tapu kaydı, gri kart gibi yıllık hesapların özet belgeleri
  • Banka defterlerinin asıllarının bulunması zorunludur veya bankadan imzalı ve kaşeli bir sureti istenebilir.
  • İş ziyaretleri için noter tasdikli polis daveti
  • Konsolosluk ücreti peşin ödendiği için vize ücretinin belgelerle birlikte sunulması gerekmektedir.

İŞVEREN için;

  • Adet kırtasiye dilekçesi Yuvarlak imza
  • Plaka fotokopisi (plakanın hasar görmesi veya yeniden tescil edilmesi durumunda; iş cüzdanı ve şirket bilançosu fotokopisi)
  • Faaliyet belgesi (maks.3 ay) (Orijinal)
  • Ticaret Sicil Resmi Gazetesi Fotokopisi

ÇALIŞAN için;

  • Adet kırtasiye dilekçesi
  • Yuvarlak imza
  • Araç plakası fotokopisi (araç plakasının hasar görmesi veya yeni tescil olması durumunda şirket defterlerinin ve mali tabloların fotokopisi)
  • Firma belgesi (maks. 3 ay) (aslı)
  • Ticaret Sicil Resmi Gazetesi Fotokopisi
  • İşçi Belgesi Çalışanı (E Devletinden barkodlu olarak alınmalıdır)
  • Adet 3 aylık maaş bordrosu (şirket tarafından imzalı ve kaşeli)
  • SSI barkod arızalarıyla ilgili bilgiler devlet kurumlarından temin edilebilir.

EMEKLİLİK için;

  • Elektronik emeklilik belgesi
  • Emekli maaşı ile banka ekstresi

ÖĞRENCİ İÇİN;

  • Öğrenci belgesi
  • Anne babanın durumuna göre gerekli belgeler
  • 18 yaşından küçükse ebeveyn izni

Yunanistan Vize Türleri

Yunanistan için vize türleri Yunanistan ziyaretinizin amacına ve seyahatinizin uzunluğuna bağlı olarak farklı vize türlerine başvurmanız gerekecektir. Yunanistan vize türleri seyahate göre isimlendirilmiştir. Yunanistan vizeleri aşağıdaki gibidir.

Yunanistan Vize C Tipi (Kısa Süreli)

Schengen vizesi olarak da bilinen C Tipi vize, 90 güne kadar kısa sürelerle çeşitli amaçlarla 180 günlük bir süre içinde seyahat etmenizi sağlar. C tipi vize aldıysanız en geç 90 gün sonra kaldığınız Schengen bölgesinden ayrılmanız gerekmektedir.
Umuma Mahsus (Bordo) pasaporta sahip Türk vatandaşının Yunanistan’a giriş yapmadan önce 180 günlük herhangi bir süreçte 90 günü geçmeyecek şekilde Schengen vizesine başvurması gerekmektedir. Hususi pasaport (yeşil), diplomatik pasaport (siyah) ve hizmet pasaportu (gri) hamilleri de Yunanistan’da 180 günlük bir süre içinde 90 günü geçmemek üzere yapacakları konaklamalarda vizeden muaftır.

Yunanistan turist vizesi

Schengen bölgesinde yer alan Yunanistan için turist vizesi başvurusu en fazla 90 güne kadar turizm ve seyahat için gereklidir. Yunanistan turist vizesi olanlar, Yunanistan’dan başladıkları birçok Schengen ülkesine seyahatlerine devam edebilirler.

Yunanistan ticari vizesi ve ticaret ve fuar vizesi

Sınır komşumuz olan ve birçok ticari faaliyet yürüttüğümüz Yunanistan’ı ticari amaçla ve/veya iş ziyareti veya fuar amacıyla her zaman en fazla 90 gün süreyle ziyaret etmek isteyen kişilerin ticari vize başvurusu yapması gerekmektedir. Her iki ülkenin resmi makamlarınca tanınan bir ticari belgenin vize başvurusu yapılırken hazırlanacak belgeler arasında olması gerekmektedir.

Aileyi, akrabaları, arkadaşları ziyaret etmek için Yunanistan’a vizesi

Yunanistan ve Türkiye halkları arasındaki tarihi ve kültürel ortaklık sayesinde derin sosyal ve insani bağlar mevcuttur. Bu nedenle Yunanistan’a en yaygın ziyaret türlerinden biri aile, akraba veya arkadaş ziyaretleridir. Yunanistan’a seyahatiniz bu amaçlar için ise, aile, akraba ve arkadaşlar için Yunanistan vizesine başvurmalısınız. Özellikle bu tür vize için ziyaret eden kişiler, diğer şeylerin yanı sıra işleri ve kimlikleri hakkında bilgiler içeren yazılı bir davet sunmalıdır.

Kültür, spor ve kongre faaliyetleri için Yunanistan vizesi

Bu, seyahatinizin amacı Yunanistan’da bir kültürel veya sportif etkinlik veya konferansa katılmaksa başvurmanız gereken vize türüdür. Tek bir ziyaret en fazla 90 gün sürebilir. Yunanistan’dan kültür, spor ve konferans vizesi alabilmek için etkinliğe katılım belgesi veya adınıza düzenlenmiş bir davetiyeye ihtiyacınız var.

Yunanistan Öğrenci Vizesi ve Kısa Staj

Yunanistan’da 90 güne kadar kısa süreli eğitim ve staj amaçlı kalışlarınız için ihtiyacınız olan vize türüdür.

Yunanistan Vize tipi D (uzun süreli kalış).

90 günlük ikamet vizesi olarak da bilinen D tipi ulusal vize (uzun süreli kalış) ile Yunanistan’a eğitim, iş veya ikamet amacıyla seyahat edebilirsiniz. Ülkede 90 günden fazla kalmanıza izin veren farklı kategorilerde farklı D vize türleri vardır.

Yunanistan için transit vize

Türkiye’den diğer ülkelere seyahat için, Yunan havaalanında bir hava transferi yapıldığında veya Yunanistan bu yolculukta transit geçtiğinde Yunanistan transit vizesi gereklidir. Bu vize türünde gün sınırlaması yoktur, çünkü transit vize oturum hakkı sağlamaz, sadece geçiş hakkı verir.
Tüm bu işlemleriniz için Zemheri Vize ile çalışmanız önerilir.